BLOGG


 • Naprapatiens dag 30/09

  30 Sep, 2022

  Den 30.september er det naprapatiens dag og i år er det ekstra grunn til å feire! Nå som vi er autorisert helsepersonell har vi tatt et stort og viktig steg mot der vi vil være. Gratulerer alle sammen og la oss stå på videre mot neste målsetning om å få oss integrerte som en naturlig del av helsetjenesten. 

 • Godt nytt år!

  03 Jan, 2022

  Ønsker alle et riktig godt nytt år og håper at det blir bedre enn det forrige. Mindre pandemi og mer glede! Klinikken er åpen og klar for å gjøre en innsats igjen etter litt julefri. 

 • Behandling hos bedrift

  26 Jan, 2021

  Behandling inhouse hos bedrifter er et veldig populært tiltak! Å få besøk av naprapat på arbeidsplassen gjør behandling lett tilgjengelig og det senker listen for timebestilling. Erfaringen er at man da lettere kan forebygge sykefravær. Spesielt med regelmessige besøk får de ansatte muligheten til å bli tett fulgt opp og på den måten tatt tak i problemer før de blir store. En bærbar benk i et kopirom eller en stasjonær benk i et egnet behandlingsrom? Alt er mulig å få til; små eller store foretak, hele eller halve dager, ukentlige, annehver uke eller månedlige besøk, naprapatbehandlinger eller...

 • Naprapat i Bergen

  21 Oct, 2019

  Aleksander Iversen er naprapat i Bergen. Klar for å hjelpe deg på OPPSIG! naprapatklinikk. 

 • Høståpent

  05 Oct, 2019

  Klinikken er åpen hele høstferien! 

 • Kurs

  06 Sep, 2019

  Fint med litt faglig påfyll i lunsjen! Denne gangen var det siste nytt på hodepinefronten. 

 • Øvelser for kjeven

  in Øvelser 06 Aug, 2019

  Musklene i kjeven er enormt kraftfulle. De kan utvikle voldsom kraft når vi tygger eller biter hardt. Dette er jo fint, men mange gjør dette også om natten mens de sover. Å gnisse tenner eller bare å ligge med spenn i kjeven kan medføre ubehag i kjeven samt gjøre at du våkner med hodepine. Det er også vanlig å gjøre dette i stressituasjoner når du er våken. Bare det å ta seg i å bite tennene hardt sammen eller å gå med spenn i kjeven er første skritt mot å bli kvitt problemet. Videre kan det hjelpe å tøye litt i kjeven eller å bare gape stort og bevege alle retninger på munnen. 

 • Marineholmen

  in Klinikkinfo 03 Apr, 2019

  OPPSIG! naprapatklinikk ligger nydelig til på Marineholmen i Bergen. Med badestrand rett ved siden av, ny gangbro over Puddefjorden og stor parkeringsplass utenfor døren er dette et strålende sted å være. Trenger du fysikalsk behandling i Bergen er OPPSIG! naprapatklinikk stedet! 

 • Teip!

  27 Mar, 2019

  Ny leveranse med teip! Det går sjeldent en dag på klinikken uten at jeg teiper noen. Spesielt føtter og knær kan avlastes og støttes opp med teip. 

  Teipen jeg bruker mest heter Leukotape P og er sterk med god lim. 

 • Portugal

  in Trening 21 Mar, 2019

  Sist helg var jeg i Rio Maior Sports Center i Portugal og hjalp Håvard Haukenes på hans vei mot OL i Tokyo. Kjekt å følge toppidretten på nært hold med behandlinger, laktattester og analyser.

 • Plantar fascit

  in Skader 08 Mar, 2019

  Plantar fascit karakteriseres med smerter under foten spesielt i fremkant av hælen. Det gjør vondt å gå på den og oppstår ofte etter økning i belastning (f.eks begynner å løpe) eller om du går lenge i dårlige sko på hardt og flatt underlag. 

  Aller verst er gjerne de første skrittene over gulvet om morgenen eller etter å ha sittet i ro en stund.

  Effektiv behandling er kombinasjon av å jobbe gjennom muskulatur og ledd i fot og legg. Det kan føles godt å teipe opp fotbuen for å avlaste smerten. I tillegg kan du jobbe med øvelser.

  Dessuten kan du bruke en Strassburgsokk om natten som gjør at vevet...

 • Nyttårsforsett

  in Annet 13 Feb, 2019

  Nytt år nye muligheter. Har du satt deg mål om å komme i bedre form, spise sunnere eller smile mer? 

   

  Selv om det er februar er det ikke for sent å starte i dag! 

 • Videreutdanning

  in Klinikkinfo 17 Oct, 2018

  Naprapatforbundet har innført obligatoriske etterutdanningskurs for uteksaminerte naprapater. Dette er for sikre kvalitetet og kunnskapsnivået hos oss som terapeuter. Jeg synes det er kjempebra med faglig påfyll og har selvsagt gjennomført alle deler, den siste delen gjennomførte jeg tidlig i 2018 og skal være rimelig oppdatert på hva som skjer i faget mitt. 

 • Hekseskudd?

  in Skader 08 Oct, 2018

  Hekseskudd, lumbago eller kink? Plutselig vondt i ryggen har mange navn. I de aller fleste tilfeller er det helt ufarlig selv om det kan gjøre skikkelig vondt! Ofte lønner det seg å tidlig oppsøke fysikalsk behandler med kunnskap om slikt for å avgjøre om det behøves videre undersøkelse i helsevesenet eller om det kan påbegynnes behandling med en gang. Da kan man redusere tiden til tilfriskning og forebygge kompenseringer som kan gi sekundære plager. Behandling og gjerne noen tips til egenhjelp kommer du ofte langt med. 

 • Barometri

  in Skader 13 Sep, 2018

  Et fremmeord for de aller fleste, men betydningen er det mange som kjenner på kroppen spesielt i disse dager! Økende verk i muskler og ledd ved væromslag er en greie og ikke bare noe innbilt. En del rheumatiske tilstander predisponerer litt ekstra for dette. Behandling for dette er dårlig dokumentert, men mange svarer godt på litt behandling for å løse opp i muskulatur og lette på trykkfølesen i ledd. Andre svarer godt på litt øvelser de kan gjøre hjemme. Ta gjerne kontakt hvis du vil se om det kan hjelpe deg. 

 • Hodepine

  in Skader 22 Aug, 2018

  Hodepine er veldig vanlig og kan oppstå av veldig mye forskjellig. Alt fra muskulære faktorer til mat og drikke. Det er derfor vanskelig å gi et bestemt tips eller øvelse mot hodepine. Den kanskje vanligste formen for hodepine i dag er tensjonshodepine eller stresshodepine. Det kan oppstå når muskulatur oftest i nakke, hals eller kjeve blir veldig anspent. Da kan disse gi referert smerte opp mot hodet. Mange beskriver det som å ha på en for trang hjelm, andre som smerte opp langs ene siden av hodet, mens andre igjen kan få vondt eller trykkfølelse i pannen. Alt dette er typiske smertebilder fo...

 • Øvelser for korsryggen

  in Øvelser 03 Aug, 2018

   

  Ryggen har godt av belastning. Det er svært sjeldent at ryggen har best av å være helt i ro. Dersom noe er alvorlig skadet som ved et brudd e.l. skal den så klart få ro, men stort sett er det bedre med litt aktivitet enn flatt på sofaen. Det kan føles litt skummelt å bevege på ryggen når den er vond. Med de rette teknikkene kan ryggen komme seg av å bli lirket litt løs og gjerne få tøyd opp litt i musklene som påvirker ryggen. Her er noen eksempler på øvelser som kan være gode og som har liten risiko. 

 • Pappaperm

  in Klinikkinfo 02 Aug, 2018

  I perioden fra august til oktober blir det litt begrensede tider på klinikken da jeg skal ha pappapermisjon. På nettbookingen ligger tilgjengelige tider for behandling. Håper alle har en strålende sommer! 

 • Sommeråpent!

  in Klinikkinfo 08 Jul, 2018

  Klinikken holder åpent i hele juli! 

 • Naprapat Bergen

  in Klinikkinfo 08 Mar, 2018

  Her kan du få hjelp til å bli kvitt plager i musker og ledd. OPPSIG! naprapatklinikk behandler ikke bare rygg og nakke, men er også ekspert på å behandle plager også i armer og ben. 

 • Sykkel VM

  in Annet 15 Sep, 2017

  Lykke til alle syklister og arrangører med verdensmesterskapet på sykkel!

  Klinikken holder åpent for fysikalsk behandling under hele SykkelVM!

  Bybanen går som normalt til Florida, et par minutters gange fra klinikken. 

 • Innleggssåler

  in Skader 29 Aug, 2017

  Det er en jungel av tilbydere av såler og støtter. Klinikken fører Superfeet sine suverene såler som finnes i alle former for å passe dine føtter til ditt behov. 

 • STRESS!

  in Skader 02 Aug, 2017

  Stress er noe vi alle oppplever, men vi opplever alle det forskjellig og mestrer det veldig ulikt. Nyere forskning viser at måten vi reagerer på stress på er helt subjektivt og bygger på tidligere erfaringer med samme situasjon.

 • Hvorfor OPPSIG?

  in Klinikkinfo 29 Jul, 2017

  Ordet "OPPSIG" er et uttrykk som beskriver en positiv følelse eller opplevelse. Og det er akkurat det klinikken ønsker å tilby

 • På an igjen!

  in Klinikkinfo 24 Jul, 2017

  Da er sommerferien unnagjort og klinikken er igjen åpen som vanlig :) Ønsker alle tidligere og nye kunder hjertelig velkommen!

 • Sommerferie

  in Klinikkinfo 29 Jun, 2017

  Nå har det blitt sommer og tid for litt ferie. Klinikken holder stengt et par uker og er på an igjen 24.juli. Nettbestillingen holder åpent hele tiden. Vel møtt i juli og god sommer! :)

 • Første blogginnlegg

  in Klinikkinfo 22 Jun, 2017

  Dette er det første blogginnlegget. Flere kommer snart!