BLOGG


 • Marineholmen

  in Klinikkinfo 03 Apr, 2019

  OPPSIG! naprapatklinikk ligger nydelig til på Marineholmen i Bergen. Med badestrand rett ved siden av, ny gangbro over Puddefjorden og stor parkeringsplass utenfor døren er dette et strålende sted å være. Trenger du fysikalsk behandling i Bergen er OPPSIG! naprapatklinikk stedet! 

 • Teip!

  27 Mar, 2019

  Ny leveranse med teip! Det går sjeldent en dag på klinikken uten at jeg teiper noen. Spesielt føtter og knær kan avlastes og støttes opp med teip. 

  Teipen jeg bruker mest heter Leukotape P og er sterk med god lim. 

 • Portugal

  in Trening 21 Mar, 2019

  Sist helg var jeg i Rio Maior Sports Center i Portugal og hjalp Håvard Haukenes på hans vei mot OL i Tokyo. Kjekt å følge toppidretten på nært hold med behandlinger, laktattester og analyser.

 • Plantar fascit

  in Skader 08 Mar, 2019

  Plantar fascit karakteriseres med smerter under foten spesielt i fremkant av hælen. Det gjør vondt å gå på den og oppstår ofte etter økning i belastning (f.eks begynner å løpe) eller om du går lenge i dårlige sko på hardt og flatt underlag. 

  Aller verst er gjerne de første skrittene over gulvet om morgenen eller etter å ha sittet i ro en stund.

  Effektiv behandling er kombinasjon av å jobbe gjennom muskulatur og ledd i fot og legg. Det kan føles godt å teipe opp fotbuen for å avlaste smerten. I tillegg kan du jobbe med øvelser.

  Dessuten kan du bruke en Strassburgsokk om natten som gjør at vevet...

 • Nyttårsforsett

  in Annet 13 Feb, 2019

  Nytt år nye muligheter. Har du satt deg mål om å komme i bedre form, spise sunnere eller smile mer? 

   

  Selv om det er februar er det ikke for sent å starte i dag! 

 • Videreutdanning

  in Klinikkinfo 17 Oct, 2018

  Naprapatforbundet har innført obligatoriske etterutdanningskurs for uteksaminerte naprapater. Dette er for sikre kvalitetet og kunnskapsnivået hos oss som terapeuter. Jeg synes det er kjempebra med faglig påfyll og har selvsagt gjennomført alle deler, den siste delen gjennomførte jeg tidlig i 2018 og skal være rimelig oppdatert på hva som skjer i faget mitt. 

 • Hekseskudd?

  in Skader 08 Oct, 2018

  Hekseskudd, lumbago eller kink? Plutselig vondt i ryggen har mange navn. I de aller fleste tilfeller er det helt ufarlig selv om det kan gjøre skikkelig vondt! Ofte lønner det seg å tidlig oppsøke fysikalsk behandler med kunnskap om slikt for å avgjøre om det behøves videre undersøkelse i helsevesenet eller om det kan påbegynnes behandling med en gang. Da kan man redusere tiden til tilfriskning og forebygge kompenseringer som kan gi sekundære plager. Behandling og gjerne noen tips til egenhjelp kommer du ofte langt med. 

 • Barometri

  in Skader 13 Sep, 2018

  Et fremmeord for de aller fleste, men betydningen er det mange som kjenner på kroppen spesielt i disse dager! Økende verk i muskler og ledd ved væromslag er en greie og ikke bare noe innbilt. En del rheumatiske tilstander predisponerer litt ekstra for dette. Behandling for dette er dårlig dokumentert, men mange svarer godt på litt behandling for å løse opp i muskulatur og lette på trykkfølesen i ledd. Andre svarer godt på litt øvelser de kan gjøre hjemme. Ta gjerne kontakt hvis du vil se om det kan hjelpe deg. 

 • Hodepine

  in Skader 22 Aug, 2018

  Hodepine er veldig vanlig og kan oppstå av veldig mye forskjellig. Alt fra muskulære faktorer til mat og drikke. Det er derfor vanskelig å gi et bestemt tips eller øvelse mot hodepine. Den kanskje vanligste formen for hodepine i dag er tensjonshodepine eller stresshodepine. Det kan oppstå når muskulatur oftest i nakke, hals eller kjeve blir veldig anspent. Da kan disse gi referert smerte opp mot hodet. Mange beskriver det som å ha på en for trang hjelm, andre som smerte opp langs ene siden av hodet, mens andre igjen kan få vondt eller trykkfølelse i pannen. Alt dette er typiske smertebilder fo...

 • Nr fire i EM!

  in Annet 12 Aug, 2018

  Håvard Haukenes som sponses med behandlinger av OPPSIG! naprapatklinikk gikk nylig inn til en sterk fjerde plass i EM i Berlin under svært krevende og varme forhold. Vi gleder oss til fortsatt samarbeid og satsning mot VM og OL :) I TETGRUPPA: HÃ¥vard Haukenes kjempet lenge om medalje. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix